Livrare gratuită pentru comenzi peste 500 RON

Valori nutritionale (100g)
Descriere
Dulceața de ceapă roșie este o delicatesă culinară care transformă un ingredient umil și adesea subestimat într-o explozie de arome și texturi. Este o combinație magistrală de dulce, acrișor și note ușor picante, obținută prin gătirea lentă a cepei roșii cu zahăr, oțet și condimente.
Are o culoare vibrantă, de la roșu rubiniu închis la violet închis, lucioasă și translucidă, datorită caramelizării zaharurilor și a pigmenților naturali din ceapa roșie. Consistența variază de la o pastă groasă, cremoasă, la una cu bucăți mici, moi de ceapă, ușor sfărâmicioase, care se topesc în gură. Este o dulceață cu o anumită densitate, dar rafinată.
Este un amestec armonios de dulce-acrișor, cu o subtilă notă pământească de ceapă și un postgust ușor condimentat. Dulceața nu este copleșitoare, ci elegantă, echilibrată de aciditatea oțetului. Mirosul este complex și îmbietor, îmbinând dulceața cepei caramelizate cu notele balsamice ale oțetului și parfumul ierburilor aromatice sau al condimentelor folosite.
Detalii
| tara de origine | Romania |
|---|