Imagine principală Muschi de oaie

Muschi de oaie

83.71 RON/ kg
În stoc

Valori nutritionale (100g)

Energie203 kcal
Proteine28g
Grăsimi9g
Glucide-g
Fibre-g
Sare-g

Descriere

Muschiul de oaie, cunoscut și sub denumirea de mușchiuleț de miel sau berbecuț, este o bucată de carne extrem de apreciată datorită frăgezimii și suculenței sale. Este considerată una dintre cele mai rafinate și delicate porțiuni ale carcasei de oaie. Este situat de-a lungul coloanei vertebrale, în partea superioară, în zona lombo-toracică. Mai exact, se află sub coaste, de o parte și de alta a șirei spinării. Are o formă alungită, cilindrică, cu un diametru de aproximativ 6-7 cm și o lungime de 15-20 cm, fiind o bucată de carne relativ mică în comparație cu alte tăieturi.

Vizual, are puțin țesut conjunctiv și grăsime intramusculară redusă, ceea ce contribuie la frăgezimea sa. Culoarea este roșu închis, tipică cărnii roșii, putând avea accente albe datorită tendoanelor fine.

Înainte de gătire carnea este fermă și elastică la atingere iar după gătire aceasta devine extrem de moale și fragedă, aproape se topește în gură. Datorită conținutului scăzut de țesut conjunctiv, nu necesită o gătire îndelungată pentru a deveni fragedă. Este foarte suculentă dacă este gătită correct. Are o aromă specifică, subtilă și ușor amăruie, caracteristică cărnii de miel, dar mai delicată decât în cazul altor tăieturi. Gustul este bogat și savuros, influențat de hrana animalului (în special dacă a fost hrănit cu iarbă).

Datorită frăgezimii sale, este ideal pentru gătire rapidă la temperaturi ridicate. Este o alegere excelentă pentru preparate sofisticate și meniuri exclusiviste. Se potrivește bine cu diverse arome, cum ar fi rozmarin, cimbru, usturoi, vin roșu și legume proaspete.