Imagine principală Pecorino Romano DOP 1/8

Pecorino Romano DOP 1/8

103.17 RON/ kg
În stoc

Valori nutritionale (100g)

Energie413 kcal
Proteine26g
Grăsimi33g
Glucide-g
Fibre-g
Sare-g

Descriere

O bijuterie a gastronomiei, cu o aromă bogată și complexă, ușor picant, cu o istorie care datează din vremea Imperiului Roman. Este DOP: protejat de Denumirea de Origine Protejată. Poate fi produs numai în Lazio, Sardinia (cea mai mare parte) și în provincia Grosseto și numai cu lapte și cheag de la turmele locale.

Este facut din lapte de oaie pentru a-si pastra timp indelungat aroma si toate virtutile sale nutritive: din acest motiv, trebuie sa se matureze de la 5 luni la 8 luni. Este produs in roți mari cu o greutate mai mare de 20 kg. Coaja este netedă, alb gălbui, cu marca consorțiului care îi garantează originea și producția. Pasta este albă, tare, compactă. Aroma este bogată și plină deja atunci când este tăiată sau rasă, aroma este intensă, condimentată, tinzând de obicei spre sărat.

Pecorino Romano este un ingredient fundamental al rețetelor tradiționale. Este simplu, dar pretios si autentic: delicios de ras sau gustat in bucati mici cu legume crude. Datorită maturării îndelungate, este în mod natural fără lactoză.

Detalii

tara de origineItalia