Imagine principală Pita greceasca 20 CM

Pita greceasca 20 CM

1.38 RON/ buc
În stoc

Valori nutritionale (100g)

Energie259.68 kcal
Proteine7.8g
Grăsimi2g
Glucide51g
Fibre-g
Sare-g

Descriere

Anumite pâini au devenit sinonime cu culturile lor respective, cum ar fi bagheta în Franța, naan în India. În același sens, pâinea pita a devenit sinonimă cu cultura greacă, dar pita nu a fost inventată în Grecia.

La fel ca multe mâncăruri grecești clasice, pâinea pita și-a făcut drum în Grecia din Orientul Mijlociu. Pâinile plate fiind extrem de portabile, comercianții din Orientul Mijlociu au luat adesea această delicatesa cu ei în timpul călătoriilor lor, așa fiind probabil introdusă în Grecia.

Ca și în cazul majorității celor mai bune pâini din lume, ingredientele cheie din pâinea pita sunt simple: făină, apă, drojdie, sare și uneori puțin ulei de măsline. Aluatul se prepară combinând ingredientele și frământând până devine neted și elastic. Aluatul este apoi lăsat să crească, permițând drojdiei să-și facă magia și să creeze acele pungi de aer uimitoare pe care le cunoaștem și le iubim cu toții.

În mod tradițional, pita este coaptă într-un cuptor încins sau pe o grătar fierbinte, ceea ce face ca aluatul să se umfle considerabil. Focul mare și timpul de gătire rapid creează abur în aluat, rezultând buzunarul caracteristic care poate fi umplut cu diverse ingrediente.

Detalii

Tara de origine Grecia