Livrare gratuită pentru comenzi peste 500 RON

Valori nutritionale (100g)
Descriere
Tuna loins (sau lonjă de ton) reprezintă tăieturile mari, alungite, de carne pură de pește, obținute din părțile superioare și inferioare ale spatelui tonului, de-a lungul coloanei vertebrale. Acestea sunt practic fileuri groase și lungi, lipsite de piele și oase, fiind o formă premium de ton, ideală pentru o gamă largă de preparate culinare.
Lonjele de ton sunt extrem de versatile și pot fi transformate în diverse preparate, de la cele crude la cele gătite rapid. Secretul stă în a nu le găti excesiv, pentru a le păstra suculența și textura.
Sashimi și Sushi: Lojele de ton de calitate superioară (sashimi-grade) sunt ideale pentru a fi consumate crude, tăiate în felii subțiri, datorită prospețimii și texturii lor.
Seared Tuna (Ton Sigilat Rapid): Aceasta este una dintre cele mai populare metode. Loja de ton este rumenită rapid la foc foarte mare pe toate părțile (într-o tigaie de fontă bine încinsă sau pe grătar), lăsând interiorul crud sau medium-rare. Astfel, se obține o crustă crocantă și aromată la exterior și un interior moale, suculent.
Grill: Ideal pentru fripturi de ton. Se unge cu ulei și se gătește rapid pe un grătar bine încins.
Coacere la Cuptor: Poate fi copt la cuptor cu ierburi, lămâie și legume, deși acest lucru se face mai rar pentru lonjele de înaltă calitate, pentru a evita uscarea.
Tartar și Ceviche: Tonul este excelent în preparate crude, marinate rapid, precum tartarul de ton (ton tocat mărunt cu condimente) sau ceviche (ton marinat în zeamă de lămâie/lime).
Salate: Se poate folosi ton sigilat rapid și feliat în salate (ex: Salade Niçoise).